Wist je dat sanitaire ruimtes de gevaarlijkste plekken in een woning zijn? Dat komt onder meer, doordat elektrische voorzieningen zich in een natte ruimte bevinden. In de badkamer heb je vaak een doornatte huid of bevind je je zelfs in het water, waardoor de weerstand van je huid zeer laag is. Bij een kleine aanraking met elektrische spanning  kan er dan al een gevaarlijke of zelfs dodelijke stroom door je lichaam gaan. Daarom zijn er voor badruimtes hoge eisen voor de toepassing van beschermingsleidingen, aardlekschakelaars en vereffeningsleidingen.

Doel van de kernstof
In deze driedaagse praktijktraining van Jee Business School leggen we de lat hoog. En zeker op het gebied van veiligheid, waarvoor we de normen NEN1010, NEN 3140 en NPR 5310 als uitgangspunt nemen.
In deze training leer je in relatief korte tijd de basisbegrippen en de principes van de elektrotechniek. Voortdurend koppelen we de theorie aan de praktijk. Je krijgt praktijkopdrachten die je zelfstandig moet uitvoeren. Daarbij bouw je in feite je eigen badkamer!

Voorbeelden uit de praktijk
Jee Business School werkt zeer interactief en maakt veelvuldig gebruik van voorbeelden uit de praktijk. Je krijgt toegang tot veel oefeningen en opdrachten en tijdens de laatste les ga je zelfstandig aan de slag met het uitwerken van een casus waarin je een badkamer vervangt.

Toegankelijk
De opzet van deze training is gericht op het ontwerpen en het bouwen van een veilige installatie voor een bad- of doucheruimte, waarin de cursist leert rekening te houden met de eisen aan materialen en met veiligheidsaardingen volgens de NEN 1010.

Dit is een aanrader. Klik hier voor de gehele praktijkcursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *