Waarom een cursus veilig hijsen?


Veilig hijsen vraagt steeds meer kennis

Het lijkt een open deur als je zegt dat je bij het ophijsen of verplaatsen van lasten op de veiligheid moet letten. Toch is het dat niet. Dagelijks gebeuren er ongelukken mee of werken mensen in gevaarlijke situaties. Zelfs in bedrijven met ervaren mensen.

De Arbowet is duidelijk. Daarin staat, dat werknemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen veiligheid én voor die van collega’s. Dat is makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat? Veiligheid is een gecompliceerde zaak geworden door de vele technische ontwikkelingen op het gebied van horizontaal en verticaal transporteren (en dus ook hijsen). Bovendien verandert de regelgeving voortdurend. Het waarborgen van de veiligheid vraagt specifieke kennis.

Jee Business School levert die kennis. Als expert op het gebied van veiligheid weten we als geen ander, dat voorkomen beter is dan genezen. Neem alleen acceptabele risico’s en denk daarbij ook altijd aan de mensen om je heen. Samen uit is samen thuis.

Daarom hebben wij een training ontwikkeld die alle up-to-date informatie levert die nodig is om goederen veilig te hijsen. Een training, die geheel binnen de wettelijke kaders valt. Je leert er, wat je als hijsbegeleider (ook wel rigger genoemd) moet weten en kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *