Aandrijven, sturen, bedienen…Leid de productie in goede banen!

Aandrijf- en besturingstechnieken
Om de productie in goede banen te leiden maak je gebruik van aandrijf- of besturingstechnieken. Het bedienen van machines neemt steeds flexibeler vormen aan.
Wil jij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken op dit gebied? En wil je weten hoe ze in het bedrijfsleven worden toegepast? Volg dan onze training Industriële automatisering.

Het voordeel van PLC’s en microprocessors
Pneumatische, hydraulische en elektrische besturingen zijn door middel van componenten, bedradingen of leidingstelsels aan elkaar gekoppeld. Zo vormen ze systemen die vaak moeilijk te wijzigen zijn als er iets moet worden omgebouwd. Een verandering in het proces vereist immers ook een verandering van de besturing.
Met de komst van de PLC’s (programmeerbare logische sturing) en microcontrollers is het mogelijk om te besturen door middel van software.  Met behulp van I/O modules kunnen ingangssignalen worden gedetecteerd en vervolgens actuatoren aangestuurd.
Dan is het ombouwen van de besturing alleen nog een kwestie van het veranderen van het softwareprogramma. Het verplaatsen en aanpassen van de verbindingen en componenten is dan niet meer nodig.

Lees hier de beschrijving van onze training Industriële automatisering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *