Organisaties werken steeds vaker projectmatig. Het is de ideale aanpak om eenmalig een concreet resultaat te bereiken, in situaties met onzekerheden en beperkte middelen. Vaak werken mensen uit verschillende vakgebieden samen om zo’n project te laten slagen. En vaak blijkt projectmatig werken lastiger dan gedacht: resultaten worden niet, onvolledig of te laat behaald, het project kost uiteindelijk meer dan verwacht, of de communicatie tussen projectmedewerkers verloopt stroef. Deze problemen zijn grotendeels te voorkomen door projectvaardigheden aan te leren.

Onze training Projectmatig Werken biedt kennis over projectmatig werken en laat de cursist ruimschoots oefenen om de projectvaardigheden te ontwikkelen. De training bestaat uit twee delen:
• Het eerste deel toont wanneer projectmatig werken gewenst is en hoe een project succesvol kan worden uitgevoerd. Dit oefen je door het maken van opgaven en het bestuderen van casussen. We gaan in op het formuleren van doelstellingen, op het faseren van een project en op het tussentijds evalueren. Zo krijgt de cursist de vaardigheden die per fase van projectmatig werken van belang zijn.
• In het tweede deel past de cursist deze vaardigheden toe op een lopend project binnen zijn of haar eigen organisatie. Als het niet mogelijk is om een bestaand project in te brengen, dan werk je met een voorbeeldproject van ons.

Na de training Projectmatig werken weet je hoe je projectmatig kunt werken en wat je onderweg kunt verwachten. Je kent de fases van projectmatig werken en de valkuilen. En je kunt de benodigde stukken voor elke fase opstellen, zoals een projectvoorstel, een projectplanning en een eindpresentatie.

 

Wat leer je?

Kennis:

  • Welke fases binnen een project kun je onderscheiden;
  • Hoe plan je een project.

Vaardigheden:

  • Een intakegesprek voeren;
  • Een plan van aanpak schrijven;
  • Projectdoelen en concrete resultaten opstellen in overleg met de opdrachtgever;
  • Een projectplanning maken;
  • Een risicoanalyse uitvoeren;
  • Een kosten- en batenanalyse uitvoeren;
  • Een eindrapport schrijven;
  • Een eindpresentatie geven.

Doelgroep
De training Projectmatig werken is vooral nuttig wanneer u in projectverband werkt. Bent u een projectmedewerker, projectleider, beleidsmedewerker, opdrachtgever, adviseur, of persoonlijk assistent? Of komt u op een andere manier in aanraking met projectmatig werken? Dan raden we u aan om deze training te volgen. Wanneer u om andere redenen geïnteresseerd bent in de achtergronden van projectmatig werken of graag wilt oefenen met deze manier van werken, dan bent u natuurlijk ook welkom.

We verzorgen deze training zowel voor particulieren (open inschrijving) als voor bedrijven (incompany). Overweegt u een incompany training, dan komen wij deze training graag presenteren en toelichten. We zijn ervan overtuigd dat uw medewerkers na onze training succesvol projectmatig kunnen werken.

Voorkennis en vaardigheden
Je hoeft geen specifieke kennis of vaardigheden te bezitten om de training Projectmatig werken te volgen. Wel vragen we een algemeen opleidingsniveau van minimaal mbo+, omdat de training op hbo-niveau wordt gegeven. Kun je dit niet aantonen, neem dan gerust contact op met onze studieadviseur.

Investering
Je kunt deze training volgen als dagtraining of als avondtraining.
• Kies je voor de dagtraining, dan zijn er vier tweewekelijkse trainingen op woensdagen, van 10:00 tot 16:00. Ook investeer je per lesdag vier à vijf uur zelfstudie.
• Kies je voor de avondtraining, dan zijn er acht wekelijkse trainingen, van 19:00 tot 21:45. Per avond investeer je twee à tweeënhalf uur zelfstudie.
Beide trainingen kosten € 480, plus € 57,50 voor het trainingsmateriaal. Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

Ook is het mogen de cursus Projectmatig Werken als incompanytraining te volgen
• De investering daarvoor is 1.200 euro, plus 57,50 euro per cursist voor het trainingsmateriaal (beide bedragen exclusief btw).
• Jee Business School werkt met kleine groepen om elke cursist optimaal te kunnen begeleiden. Om deze reden bestaan de groepen bij een incompanytraining uit maximaal vijftien cursisten per keer.

Heb je vragen, stel deze dan gerust aan onze studieadviseur.