Binnen de totale administratie van een bedrijf maakt de loonadministratie een specifiek onderdeel uit. In de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) leert u hoe u diverse salarisberekeningen kunt maken en controleren. Er wordt ingegaan op rechtspositionele aspecten en uitgebreid stilgestaan bij de werking van het arbeidsrecht, waarbij u bepalingen uit de CAO toepast. Binnen het onderdeel Loonheffing komen het stelsel van sociale verzekeringen en de fiscale wet- en regelgeving aan bod.

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is volledig afgestemd op de praktijk en biedt u precies die kennis en vaardigheden om als loonadministrateur aan de slag te kunnen. Door de “Blended learning”-onderwijsvorm van J-BS wordt u optimaal voorbereid op het officieel erkende examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, kortweg bekend als de Associatie. Het Praktijkdiploma Loonadministratie wordt als eis gesteld binnen de Vereniging van Nederlandse Salarisadministrateurs (VNSa).

Doelgroep
De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is bedoeld voor mensen die (mede)verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de loonadministratie, en voor mensen die in dit vakgebied willen werken. Accountants, belastingadviseurs, medewerkers van administratie- en accountantskantoren en medewerkers van P&O behoren ook tot de doelgroep van deze opleiding.

Voorkennis
Voor de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is minimaal een Mavodiploma, een diploma Elementair Boekhouden of een diploma Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV) vereist. Indien u nog geen ervaring heeft met salarisverwerking en geen kennis heeft van belastingen en sociale wetgeving, dan adviseren wij u om eerst de praktijkopleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) te volgen.

Niveau van de opleiding
MBO+.

Duur van de opleiding
Avondopleiding: 20 weken van 19.00 uur tot 21.45 uur.
Dagopleiding: 10 weken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Studiebelasting
U dient rekening te houden met een aanvullende studiebelasting van 8 tot 10 uur per lesdag. Voor de avondopleiding dient rekening gehouden te worden met gemiddeld 4 tot 5 uur per week.

Studiekosten
Cursus: € 1475,-
Lesmateriaal: € 115,-
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.
Kijk op de site van de Associatie voor de examentarieven.