Dankzij de grote aandacht voor de dagelijkse praktijk zijn onze cursisten na afloop van deze training in staat om elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren en zelfstandig storingen op te lossen.

Schakelingen maken en storingen opsporen
Cursisten die werkzaam zijn in onderhoud, service, machinebouw of mechatronica krijgen training in elektrisch schakelen. Zij leren storingen op te sporen in elektrotechnische installaties, hoe je een relais kunt uitlezen of een motorwikkeling kunt doormeten, nadat ze hebben geleerd om daarin elektrische schema’s en bedradingsschema’s te lezen voor zowel de hoofdstroom als de stuurstroom. Ook krijgen ze instructie in het bouwen van elektrische schakelingen om de hoogspanningsmotoren aan te sturen.
Nadat de trainer heeft gecontroleerd of de zaak op de juiste manier in werking is gezet, worden verschillende soorten storingen veroorzaakt. Die moet de cursist vervolgens oplossen. Hierdoor krijgt hij of zij inzicht in de bedieningsschakelingen.

Praktijk en theorie
Het uitgebreide practicum wordt afgewisseld met theoretische gedeeltes, demonstraties en casussen. Ook gaan de studenten zelf aan de slag: zij bouwen elektrische- en motorschakelingen als directe aansturing, omkeerschakelingen, sterdriehoekschakelingen en de meertoerental-Dahlanderschakeling met meetopdrachten. Ook komen PLC-besturingstechniek en de PILZ-veiligheidsschakelaars aan bod, omdat hiermee in de dagelijkse praktijk veel wordt gewerkt.
De lessen worden gegeven door een vakdocent met veel praktijkervaring. Er is veel aandacht voor de veiligheid.
Deze vijfdaagse training is geschikt voor kandidaten die al enige ervaring hebben in de elektrotechniek en een opleidingsniveau hebben van mbo-4.