De opleiding Moderne bedrijfsadministratie is afgestemd op de beroepsprofielen binnen de financieel-economische beroepen, zoals financieel administrateur. Gekozen is voor een praktische benadering, waarbij de onderwerpen worden toegelicht aan de hand van veel voorbeelden. Hierdoor wordt de lesstof op een plezierige en prikkelende manier aan de orde gebracht. De gehele opleiding MBA bestaat uit drie modules:

  • Bedrijfsadministratie MBA;
  • Bedrijfseconomie MBA;
  • Financiële Rapportage en Analyse MBA.

De opleiding MBA is volledig gebaseerd op de actuele eisen van het examenprogramma van de Nederlandse Associatie voor Examinering en omvat veel praktische voorbeelden, cases en recente persberichten.

Doelgroep
Het niveau van de opleiding MBA komt overeen met die van MBO+ en HBO. Deze opleiding is ook uitermate geschikt voor cursisten met een Praktijkdiploma Boekhouden. Heeft u een andere achtergrond en een (toekomstige) managementfunctie, dan raden we u ook aan om de cursus Moderne bedrijfsadministratie te volgen.

Voorkennis
Om tot het examen MBA te kunnen worden toegelaten, moet u in het bezit zijn van het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB), een MBO-diploma niveau 4 of hoger, of een Havo- of Vwo-diploma.

Niveau van de opleiding
MBO+.

Duur van de opleiding
Avondopleiding: 32 weken van 19.00 uur tot 21.45 uur.
Dagopleiding: 25 weken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Studiebelasting
Voor de opleiding Moderne bedrijfsadministratie (MBA) is de studielast 8 tot 10 uur per week voor de dagopleiding. Voor de avondopleiding dient rekening gehouden te worden met gemiddeld 4 tot 5 uur per week.

Studiekosten
Avondopleiding: €1295,-
Dagopleiding: € 1895,-
Lesmateriaal: € 375,-
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.
Kijk op de site van de Associatie voor de examentarieven.