Wil je de boekhouding gaan voeren van een kleine organisatie? Of ga je voor jezelf beginnen waarvoor je je eigen boekhouding moet opzetten? Dan is de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) bij uitstek geschikt voor jou.

Alle belangrijke facetten van het boekhouden komen aan bod en je krijgt inzicht in het gehele financiële proces. De focus van deze opleiding ligt op het maken van diverse boekhoudopgaven, zoals het berekenen van het eigen vermogen en het maken van journaalposten. Je leert het verschil tussen debiteuren en crediteuren, hoe je een kolommenbalans of een verkoopboek opstelt of een grootboekrekening opent, bijwerkt en afsluit. En na het volgen van deze opleiding weet je tot in detail hoe een inkoop- en verkoopfactuur eruit ziet.

Door je actief bezig te houden met het boeken van financiële feiten doe je naast theoretische kennis ook praktische ervaring op en leer je de fasen van de boekhoudcyclus kennen. De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) biedt kennis maar geeft ook inzicht in boekhouden. De laatste lessen worden besteed aan examentrainingen om je optimaal voor te bereiden op het examen. Kortom, een op maat gemaakte opleiding die volledig aansluit op de nieuwste exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, kortweg bekend als de Associatie.

Los van de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) biedt Jee Business School een tweedaagse training Computerboekhouden met AccountView aan. Op deze manier breng je de opgedane kennis in de praktijk door het voeren van een complete administratie in AccountView. Op deze manier sla je de brug tussen de theorie en de praktijk en kun je deze kennis direct toepassen op jouw werkomgeving of gebruiken voor jouw eigen onderneming.

Dit is een geweldige kans. Wacht niet langer! Kom in actie en schrijf je NU in voor de opleiding Basiskennis Boekhouden van Jee Business School.

Wat leer je?

Kennis:

• Balansbegrippen;
  • Boekhoudregels voor bezit en schuld;
  • Boekhoudregels voor opbrengsten en kosten;
  • Toepassing van het rekeningschema;
  • Inkoop en verkoop van goederen;
  • Boekhoudregel voor privégebruik;
  • Bankstukken;
  • Kortingen;
  • Retourbon en verkoop-creditfactuur;
  • Permanence;
  • Bank- en verzekeringskosten.

Vaardigheden:

• Het opstellen van een balans;
  • Een kolommenbalans kunnen opstellen;
  • Een sub-administratie voeren;
  • Het bijwerken van grootboekrekeningen;
  • Het boeken van btw;Het inboeken van facturen;
  • Het samenstellen van een kasstaat;
  • Een kascontrole uitvoeren.

De opleiding Elementair Boekhouden (BKB®) is bij uitstek geschikt voor cursisten die kennis willen maken met boekhouden. Je hoeft nog niets te weten om te kunnen beginnen. Na het behalen van de diploma’s Elementair Boekhouden (BKB®) en Basiskennis Calculatie (BKC®) kun je nog doorgaan voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®). Het diploma Elementair Boekhouden kun je ook meenemen voor de functiegerichte diploma’s Ondernemer MKB en Praktijkdiploma Financieel Ondernemer.

Jee Business School biedt de training aan voor particulieren (open inschrijving) en voor bedrijven (incompany). De manier van werken bij een incompanytraining komen wij graag persoonlijk presenteren en toelichten. Als je deze opleiding individueel wilt volgen via de methode leren op afspraak neem dan contact op met Jee Business School. Bel 06-19349199 of stuur een e-mail naar info@j-bs.nl.
Onze cursisten kunnen na het volgen van onze opleiding Elementair Boekhouden succesvol aan de slag in de financiële administratie.

Specifieke kennis of vaardigheden zijn niet vereist. Bekendheid en affiniteit met de werkzaamheden binnen dit beroepsprofiel is een pré. Wel vragen we om een algemeen opleidingsniveau van minimaal mbo, omdat de training op het niveau van mbo-3 gegeven wordt. Ligt de vooropleiding lager, dan adviseren wij om contact op te nemen met onze studieadviseur.

Wij bieden deze training zowel overdag als in de avonduren aan.
Bij de dagopleiding gaat het om vier wekelijkse trainingen van 10.00 tot 15.30 uur op een doordeweekse dag of zaterdag. Voorafgaand aan iedere cursusdag is 4 tot 5 uur zelfstudie nodig.
De avondopleiding bestaat uit acht wekelijkse trainingen van 19.00 tot 21.30 uur. Hiervoor is per cursusavond 2 tot 2,5 uur zelfstudie vereist.

De opleiding Elementair Boekhouden (BKB®) kost 525,- euro en 50,- euro voor het trainingsmateriaal.
De prijs van een incompanytraining Elementair Boekhouden bedraagt 1200,- euro. Per cursist komt daar 50,- euro bij voor het trainingsmateriaal.

Jee Business School werkt met kleine groepen, zodat wij iedere cursist de optimale begeleiding kunnen garanderen. Om deze reden hebben de groepen een maximale groote van 12 cursisten per keer.

Voor meer informatie over de open inschrijving en de incompanytraining verwijzen wij naar onze website.
Voor algemene informatie over de verschillende trainingen en beroepen binnen deze richting of voor andere vragen kun je altijd contact opnemen met onze studieadviseur. Wil je meer weten over de kansen op een baan na het afronden van een technische training? Ga dan naar kans op werk .

Veel plezier en succes bij het volgen van deze veelbelovende opleiding Elementair Boekhouden (BKB®) van Jee Business School.