Bent u op zoek naar een geschikte training over Elektrotechniek waarin u alles leert over hoe je elektrische schakelingen bouwt, schema’s leest en hoe je elektrische metingen verricht? Maak dan kennis met onze succesvolle training Elektrotechniek van J-BS.

Professionals met grote kennis van elektrotechniek: we kunnen er niet meer buiten. Het vak van elektrotechnicus is ongelooflijk belangrijk geworden. En het moet aan steeds hogere eisen voldoen. Een goede elektromonteur is zowel veelzijdig als gespecialiseerd.

Onze training Elektrotechniek biedt u kennis over de basis begrippen en de principes van de Elektrotechniek en laat u ruimschoots oefenen door het maken van opgaven, door het bouwen van schakelingen met behulp van een software programma en het verrichten van elektrische metingen. Lees meer over op onze blog.

Resultaat
Na de training Elektrotechniek beheerst u de basis begrippen en de principes van de Elektrotechniek, weet u hoe u een eenvoudige elektrische schakeling kunt bouwen met het software programma MULTISIM en hoe u elektrische metingen kunt verrichten. Daarbij leert u volgens de NEN 3140 hoe je veilig moet werken. Hiervoor ontvang je een verklaring van deelname NEN 3140.

Wat leert u?

Kennis:

 • Hoe elektriciteit wordt opgewekt
 • Hoe elektriciteit getransporteerd wordt
 • De begrippen elektrische lading, stroom, vermogen en energie
 • Wisselspanning, wisselstroom en draaistroom
 • Materialen en de eigenschappen ervan die in de elektrotechniek gebruikt worden
 • Afspraken en regels voor elektrische netwerken
 • Serie, parallel en gemengde schakelingen
 • Schakelingen met energiebronnen
 • Magnetisme en inductie
 • Het principes van een transformator
 • De werking van een elektromotor of generator
 • Beschermingen en beveiligingen

Vaardigheden:

 • Bouwen van schakelingen
 • Meten van elektrische grootheden
 • Elektrisch veilig werken
 • Toepassen van de wet van ohm
 • Rekenen aan spannings- en stroombronnen
 • Rekenen aan transformatoren en elektromotoren

Doelgroep
De training Elektrotechniek is vooral nuttig wanneer u in een technische omgeving werkzaam bent. Bent u elektromonteur, installatie- of service monteur of leidinggevende van een servicebedrijf? Of komt u op een andere manier steeds meer in aanraking met elektrotechniek? Dan raden we u aan om deze training te volgen. Wanneer u om andere redenen geïnteresseerd bent in de achtergronden van de elektrotechniek, dan bent u natuurlijk ook welkom.

We verzorgen deze training zowel voor particulieren (open inschrijving) als voor bedrijven (in-company). Overweegt u een incompany training, dan komen wij deze training graag presenteren en toelichten. We zijn ervan overtuigd dat uw medewerkers na onze training succesvol de werking van technische apparaten kunnen doorgronden, en storingen kunnen verhelpen.

Voorkennis en vaardigheden
U hoeft geen specifieke kennis of vaardigheden te bezitten om de training Elektrotechniek te volgen. Daar wordt gedurende de training hard aan gewerkt maar enige kennis van elektrotechniek is natuurlijk wel een pré. Wel vragen we een algemeen opleidingsniveau van minimaal MBO niveau 2, omdat de training op MBO+ niveau gegeven wordt. Kunt u dit niet aantonen, neemt u dan gerust contact op met onze studieadviseur.

Investering
U kunt deze training volgen als dagopleiding of als avondopleiding. Kiest u voor de dagopleiding, dan volgt u vier wekelijkse trainingen, van 10:00 tot 16:00 (op zaterdag). Ook investeert u per dag vier à vijf uur zelfstudie. Kiest u voor de avondopleiding, dan volgt u acht wekelijkse trainingen, van 19:00 tot 21:45 (op donderdag). Per avond investeert u twee à tweeënhalf uur zelfstudie. De kosten voor de training Elektrotechniek zijn € 610,- plus € 47,50 voor het trainingsmateriaal (beide bedragen exclusief btw).

De investering voor een in-company training Elektrotechniek is € 1210,- plus € 47,50 per cursist voor het trainingsmateriaal (beide bedragen exclusief btw). We werken met kleine groepen, zodat we elke cursist optimaal kunnen begeleiden. Hierdoor wordt een incompany training aan maximaal 15 cursisten per keer aangeboden.

Diploma
Na de training Elektrotechniek wordt het PBNA-examen afgenomen

Dit is een geweldige kans. Wacht niet langer! Kom in actie en schrijf je NU in voor de basis training Elektrotechniek.

Heeft u vragen, stel deze dan gerust aan onze studieadviseur.

Graag tot ziens bij onze training Elektrotechniek.

Benodigdheden
Een eigen laptop, die tijdens de lessen gebruikt zal worden.

* De software MULTISIM is een studente versie en zal tijdens de eerste les worden geïnstalleerd. Het minimale aantal inschrijvingen van deze training is zes cursisten. Bij minder dan zes inschrijvingen krijgt u uw inschrijfgeld terug.