De tweedaagse training Computerboekhouden met AccountView is toegespits op het boekhoudprogramma AccountView en omvat het tweede onderdeel van het examen Basiskennis Boekhouden. In deze training leert u volledig zelfstandig werken met het boekhoudprogramma AccountView. De training begint met een uitleg van basisbegrippen rondom boekhouden en met de installatie van het softwareprogramma. Vervolgens wordt ingegaan op het bijhouden van stamgegevens, waarbij het invoeren van boekingsstukken centraal staat. Tot slot leert u om de overzichten te controleren en af te drukken, en om deze rapportages te analyseren. De training Computerboekhouden met AccountView sluit aan op het examenprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB), dat is opgesteld door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens, kortweg bekend als de Associatie.

Op de eerste dag van de training ligt de focus op het installeren van het boekhoudprogramma AccountView, het importeren en het organiseren van een administratie, het invoeren van mutaties in de dagboeken (Inkoopboek, Verkoopboek, Bank/Kas en het Memoriaal) en het maken van rapportages in AccountView.

Nadat op de eerste dag basisvaardigheden met AccountView zijn opgedaan, ligt de nadruk op de tweede dag op examentraining. Zo kunt u goed oefenen met actuele proefexamens en met informatie over administraties die gebruikt zullen worden op het examen.

* Voor deze training dient u in het bezit te zijn van een laptop met MS Windows.

In de training Computerboekhouden met AccountView komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding computerboekhouden
  • Uitleg boekhoudprogramma AccountView
  • Openen en organiseren van een administratie
  • Stamgegevens invoeren
  • Boeken in dagboeken
  • Betalingsregelingen en incasso
  • Rapportages maken

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor mensen die willen starten in de financiële administratie. Voor het volgen van deze training is het noodzakelijk dat u het “handmatig boekhouden” goed beheerst. Er wordt bij deze training vanuit gegaan dat de basisregels van het boekhouden bij u bekend zijn. Deze basisregels zijn hetzelfde bij computerboekhouden. Bij computerboekhouden zijn minder handelingen nodig dan bij boekhouden op papier.

Voorkennis
De minimale eis voor deze training is een diploma Basiskennis Boekhouden of een Praktijkdiploma Boekhouden, of aantoonbare ervaring of kennis op het gebied van boekhouden.

Niveau van de opleiding
MBO+

Duur van de training
Dagopleiding: twee dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Trainingskosten
Trainingskosten: € 315,-
Lesmateriaal: € 25,-
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

* De software van het Computerprogramma AccountView krijgt u tijdens de les uitgereikt. Voor deze training dient u in het bezit te zijn van een laptop met MS Windows.