Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfsopleiding waarin u zich positief kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt? Maak dan kennis met de opleiding Bestuurlijke informatievoorziening. In de opleiding Praktijkdiploma Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®), ook bekend als de Administratieve Organisatie (AO), leert u hoe u bedrijfsprocessen moet inrichten en beheersen.

Ook leert u om de aanwezige informatievoorziening te analyseren. Hierbij is geïntegreerde automatisering niet meer weg te denken. Op deze wijze krijgt u inzicht in de risico’s, waardoor u de zwakke schakels binnen bedrijfsprocessen kunt opsporen.

Het is gebleken dat het succes van een onderneming voor een belangrijk deel afhankelijk is van betrouwbare informatievoorziening. Berichtgeving gaat vaak over het slecht presteren van bedrijven en niet over het goed presteren en het op orde hebben van hun organisatie. Bij slecht presterende organisaties of beter gezegd bij organisaties die niet “in control” zijn, gaat veel mis. Tijdens deze opleiding leert u daarom verbanden leggen tussen de output van de ene schakel en de input van de volgende schakel. Zo kunt u vroegtijdig knelpunten binnen uw organisatie signaleren en deze voortijdig corrigeren.

In de opleiding Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bestuurlijke informatievoorziening in relatie met organisaties
  • Begrippen rondom organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorziening
  • Automatisering van de informatieverzorging
  • Interne controle en interne beheersing van informatie
  • De bedrijfsprocessen Inkopen, Voorraden en Verkopen
  • Liquide middelen en personeel
  • Typologie van Starreveld
  • Handels-, dienstverlenings- en productiebedrijven

In deze effectieve opleiding leert u hoe u bedrijfsprocessen moet inrichten en hoe u deze processen in tal van organisaties beheersbaar kunt houden.

Resultaat
De opleiding Bestuurlijke informatievoorziening is toegespitst op recente ontwikkelingen in de praktijk. Hierdoor bent u optimaal voorbereid op het examen Praktijk Diploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering, kortweg bekend als de Associatie.

Doelgroep
Deze opleiding is toegankelijk voor een zeer breed publiek, van inkopers en verkopers tot magazijnbeheerders, en van boekhouders tot credit en financiële controllers.

Voorkennis
Hoewel voor de opleiding Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®) geen noodzakelijke voorkennis vereist is, raden wij een Praktijkdiploma Boekhouden aan.

Niveau van de opleiding
HBO.

Duur van de opleiding
Avondopleiding: 8 weken van 19.00 uur tot 21.30 uur.
Dagopleiding: 4 weken van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Studiebelasting
Voor de opleiding Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®) is de studielast 6 tot 8 uur per week voor de dagopleiding. Voor de avondopleiding dient rekening gehouden te worden met gemiddeld 3 tot 4 uur per week.

Studiekosten
Cursuskosten: € 620,-
Lesmateriaal: €72,-
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.
Kijk op de site van de Associatie voor de examentarieven.

De opleiding Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®) kan worden aangeboden als incompany training. Nadere informatie hiervoor kunt u opvragen met het contactformulier.