De eendaagse training Bedrijfsadministratie met Excel is bestemd voor mensen die op een eenvoudige manier zelf hun (zakelijke) financiële administratie willen opzetten. In deze training worden de basisprincipes en het systeem van het dubbel boekhouden rechtstreeks toegepast: u krijgt door de logische opbouw van het boekhoudkundig model inzicht in de samenhang tussen de verschillende boekhoudfasen. In deze training maakt u veel opdrachten die betrekking hebben op casussen. Na de training Bedrijfsadministratie met Excel bent u in staat om zelf een eenvoudige administratie te voeren. In deze training leert u onderscheid maken tussen kosten en uitgaven (opbrengsten en ontvangsten) en bent u in staat om deze kennis toe te passen bij het boeken van de financiële feiten.

In deze training neemt het spreadsheetprogramma Excel het rekenwerk over en worden de ingevoerde gegevens automatisch verwerkt in de boekhouding. Tevens geeft het boekhoudkundig model van Excel feedback en aanwijzingen voor het juist invoeren van financiële gegevens. U heeft tijdens deze training vrijwel geen ervaring en kennis nodig van het spreadsheetprogramma Excel, waardoor u uw aandacht volledig kunt richten op de inhoudelijke achtergronden van het boekhoudkundig model. Bedrijfsadministratie met Excel is een complete training bedrijfsadministratie.

* Voor deze training dient u in het bezit te zijn van een laptop met MS Office.

In de training Bedrijfsadministratie met Excel komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inventarisatie en Balans
  • Eigen vermogen
  • Grootboek, inclusief het afsluiten en heropenen ervan
  • Resultatenrekening
  • Journaal
  • Kolommenbalans
  • Dagboeken
  • Subadministratie
  • “Permanence”
  • Periode-afsluiting

Doelgroep:

Deze training is bedoeld voor mensen die willen starten in de financiële administratie. Voor het volgen van deze training is het noodzakelijk dat u het “handmatig boekhouden” goed beheerst. Er wordt bij deze training vanuit gegaan dat de basisregels van het boekhouden bij u bekend zijn. Deze basisregels zijn hetzelfde bij computerboekhouden. Bij computerboekhouden zijn minder handelingen nodig dan bij boekhouden op papier. Na de training heeft u inzicht gekregen in de logische samenhang tussen opeenvolgende fasen van het boekhoudkundig model.

Voorkennis:

De minimale eis voor deze training is een diploma Basiskennis Boekhouden of een Praktijkdiploma Boekhouden, of aantoonbare ervaring of kennis op het gebied van boekhouden.

Niveau van de opleiding:

MBO+.

Duur van de training:

Dagopleiding: Eén dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Trainingskosten:

Trainingskosten: € 125,-
Lesmateriaal: € 25,50
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

* Het lesmateriaal en de bijbehorende software krijgt u tijdens de les uitgereikt. Voor deze training dient u in het bezit te zijn van een laptop met MS Office.