Ben je al klaar voor een officiele start van jouw bedrijf?

Dan is de opleiding Basikennis Ondernemerschap de volgende stap.
Alle informatie en vaardigheden die nodig zijn voor de dagelijkse praktijk van een ondernemer komen in deze opleiding aan bod.

Steeds vaker schrijven startende ondernemers zich in bij de Kamer van Koophandel en stuiten dan al vaak op vragen als voor welke rechtsvorm gekozen moeten worden,  welke belastingsvoordelen zijn er, hoe kan ik een eigen administratie voeren, aan welke eisen moet een factuur voldoen en wanneer en hoe de aangifte van de BTW moet worden verwerkt.
Voor (aankomende) ondernemers is het daarom van essentieel belang om grip op je bedrijf te krijgen.

Tijdens de opleiding verkrijg je voortschrijdend inzicht in de markt, de beschikbare middelen en de persoonlijke keuzes die daarbij een rol (kunnen) spelen en ben je bekend met de volgende basisbegrippen:

 • Marketing (marketingsformule, reclame, promotie, prijs en plaats);
 • Personeel & Organisatie (arbeidswetten, arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden en plichten werkgever/werknemer);
 • Bedrijfsadministratie (rechtsvormen, fiscale aspecten, factuur en exploitatiebegroting).


Kernstof en verrijkingsstof
In de opleidng Basiskennis Ondernemerschap gaan we in op verschillende onderwerpen als productiebeleid, marketing, handelsverkeer, organisatie, personeelszaken, administratie, kosten, exploitatiebegroting, belasting, financiering en het ondernemingsplan.
De opleiding wordt afgewisseld met kernstof en verrijkingsstof. De kernstof is afgestemd op de exameneisen van de Associatie. De verrijkingstof van de opleiding bevatten onderwerpen die voor een (startende) ondernemer van belang zijn, maar niet onder de exameneisen vallen.
Voor jou, een gedegen opleiding waarin je optimaal voorbereid bent voor het examen maar ook dat je als ondernemer succesvol kunt starten. Dus twee vliegen in een klap.

Voorbeelden uit de praktijk
Jee Business School hanteert een interactieve manier van werken en maakt bij deze opleiding veelvuldig gebruik van voorbeelden uit de praktijk.
Je krijgt toegang tot veel extra oefeningen en opdrachten.

Toegankelijk
Basiskennis Ondernemerschap is een moderne opleiding die afgestemd is op de praktijk voor ondernemers, zzp’ers, franchisenemers, dienstverleners en filiaalchefs. De algemene ondernemersvaardigheden (aov) die je in deze opleiding op doet zijn zeer gewild in het bedrijfsleven en in de praktijk zeer bruikbaar als ondernemer.

Dit is een geweldige kans. Wacht niet langer! Kom in actie en schrijf je NU in voor de opleiding Basiskennis Ondernemerschap van Jee Business School.

Wat leer je?
Na voltooiing van de opleiding weet je:

 • Hoe de markt is ingedeeld;
 • Wat marktgericht ondernemen is;
 • Hoe je je kunt positioneren van je concurrenten;
 • Hoe je een marketingsmix kunt opstellen;
 • Hoe je de consumentenprijs kunt bepalen;
 • De verschillende Arbeitswetten;
 • De uitgangspunten van de Arbowet;
 • Wat het belang is van de sociale verzekeringswetten;
 • Hoe een arbeidsovereenkomst wordt afgesloten;
 • Onderscheid te maken tussen de verschillende kostensoorten;
 • Wat debiteurenbeheer is;

Na deze cursus kun je:

 • Een Exploitatiebegroting opstellen;
 • Een kasstaat samenstellen;
 • De aangifte van de inkomstenbelasting (IB) invullen;
 • Elektronische aangite doen van de omzetbelasting (BTW);
 • Een factuur opstellen;
 • De financiele kengetallen opstellen;
 • Een ondernemingsplan maken.

Doelgroep
Als je als startende ondernemer of ZZP’er goed beslagen ten ijs wil komen, is de opleiding Basiskennis Ondernemerschap een zeer geschikte opleiding. De opleiding geldt zowel voor ondernemers in de detail-handel, de horeca en ambachtelijke bedrijven als in de particuliere en zakelijke dienstverlening. Het diploma kan ook interessant zijn voor u als u in een administratieve of commerciële functie promotie nastreeft.

Jee Business School biedt de opleiding aan voor open inschrijving op vaststaande data. Maar het is ook mogelijk om deze opleiding individueel bij te wonen wij noemen dit ‘leren op afspraak’ zodat je samen met een J-BS trainer de grootste stappen kunt maken.

Voorkennis en vaardigheden
Specifieke kennis of vaardigheden zijn niet vereist echter zijn inzet en motivatie belangrijke voorwaarden. Enige kennis van bedrijfseconomie, financiele administratie en marketing is een pre. Wel vragen we om een algemeen opleidingsniveau van minimaal mbo, omdat de opleiding op het vergelijkbare niveau van mbo2 gegeven wordt. Ligt de vooropleiding lager, dan adviseren wij om contact op te nemen met onze studieadviseur.

Investering
Wij bieden deze opleiding zowel overdag als in de avonduren aan.
Bij de dagopleiding gaat het om vier wekelijkse lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur op een doordeweekse dag of zaterdag. Voorafgaand aan iedere cursusdag is 4 tot 5 uur zelfstudie nodig. De avondopleiding bestaat uit acht wekelijkse lesavonden van 19.00 tot 21.45 uur. Hiervoor is per cursusavond 2 tot 2,5 uur zelfstudie vereist.

De opleiding Basiskennis Ondernemrschap kost 595,- euro, exclusief 41,00 euro voor het lesmateriaal.
De prijs van voor een individuele opleiding bedraagt 680,- euro. Daar komt 41,00 euro bij voor het lesmateriaal.
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

Jee Business School werkt met kleine groepen, zodat wij iedere cursist de optimale begeleiding kunnen garanderen. Om deze reden zijn de groepen bij een open inschrijving niet groter dan 12 cursisten per keer.

Diploma
Met het diploma Basiskennis Ondernemerschap op zak ben je voorbereid op het ondernemerschap en kan je als zzp’er aan de slag.
De opleiding Basiskennis Ondernemerschap is volledig op maat gesneden voor het Associatie diploma. De kosten van het examen kan je hier terug vinden. Basiskennis Ondernemerschap maakt onderdeel uit van de diplomalijn Ondernemerschap.

In combinatie met NIMA Basiskennis Marketing geeft het Associatiediploma Basiskennis Ondernemerschap recht op het functiegericht diploma Commercieel Ondernemer.
Wanneer je naast het Associatiediploma Basiskennis Ondernemerschap in bezit bent van het diploma Elementair Boekhouden geeft dit recht tot het functiegerichte diploma Financieel Ondernemer.

Meer informatie
Voor meer informatie over de open inschrijving en de individuele trainingen verwijzen wij naar onze website.
Voor algemene informatie kun je altijd contact opnemen met onze studieadviseur.

Veel plezier en succes bij het volgen van deze veelbelovende opleiding Basiskennis Ondernemerschap van Jee Business School!