In de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) komen de onderwerpen arbeidsrecht, loonheffing en sociale verzekeringen uitgebreid aan bod en worden de praktische kanten van het vakgebied belicht. Zo leert u hoe u standaardformulieren op de juiste manier kunt invullen.

Tijdens deze opleiding doet u elementaire kennis op van loonadministratie en leert u hoe u op een accurate en betrouwbare wijze de fiscale en sociale zekerheidsregels moet toepassen. Nadat u de opleiding succesvol heeft afgerond, bent u in staat om de salarissen en de daaraan gerelateerde belastingen en afdrachten correct en tijdig uit te laten betalen, en heeft u een goede basis voor een ondersteunende functie op een salarisadministratie.

Doelgroep
De opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is bestemd voor zowel beginnende salarisadministrateurs als voor medewerkers die al werken op of met de salarisadministratie van een organisatie.

Voorkennis
De opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is goed te volgen zonder vooropleiding.

Niveau van de opleiding
MBO niveau 3/4.

Duur van de opleiding
Avondopleiding: 10 weken van 19.00 uur tot 21.45 uur.
Dagopleiding: 5 weken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Studiebelasting
Voor de opleiding Basiskennis loonadministratie (BKL®) is de studielast 6 tot 10 uur per week voor de dagopleiding. Voor de avondopleiding dient rekening gehouden te worden met gemiddeld 3 tot 5 uur per week.

Studiekosten
Cursus: € 480-
Lesmateriaal: € 30,-
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.
Kijk op de site van de Associatie voor de examentarieven.

Examen
Deze opleiding bereidt u voor op het officiële examen van de Associatie. Het examen Basiskennis Loonadministratie is een online examen dat het gehele jaar door wordt geëxamineerd. Voor dit examen kiest u zelf een examendatum, een tijdstip en een locatie. De lesonderwerpen zijn exact afgestemd op het examenprogramma. Tijdens de lessen worden twee proefexamens besproken, zodat u perfect voorbereid bent op het examen.