Jee Business School brengt de werkelijkheid dichterbij. Om onze professionals een nog betere indruk te geven van de dagelijkse realiteit op de werkvloer, organiseert J-BS geregeld bedrijfsexcursies. Deze maand stond de energiesector op het programma. Met de deelnemers aan onze cursus Hoogspanningstechniek bezochten we een 380 kV-openluchtstation van TenneT. 

Expertise
Jee Business School op excursie 380 kV openluchtstationHet bezoek begon met een duidelijke uitleg door een technisch specialist over de schakelprocedure en over de opbouw van de  bedieningskasten. Vervolgens zetten we een helm op en trokken we veiligheidsschoenen aan. Tijdens een rondleiding over het terrein konden we de hoogspanningscomponenten binnen de tranformatorvelden en lijnvelden van dichtbij bekijken.  De excursie werd afgesloten met een vragenrondje.
Ondanks het feit, dat de meeste van onze professionals een relevante werkervaring hebben bleek de rondleiding ook voor hen zeer indrukwekkend. Dit merkten we zelfs nog tijdens de klassikale les in de week erop, toen de indrukken van de excursie uitgebreid ter sprake kwamen.


Artikel

J-BS Transformator 380 kVIn ons blogartikel De Wereld achter het Stopcontact gaan we dieper in op hoe het opgewekte vermogen wordt getransporteerd van centrale naar verbruiker. Je kunt erin lezen dat dit gebeurt via step-up trafo’s binnen het hoogspanningsnet. Het hoogspanningsnet bestaat uit koppelnetten, transportnetten en distributienetten. Deze zijn vanwege de verschillende spanningsniveaus door middel van transformatoren met elkaar verbonden. Vanuit de transportnetten wordt de verbinding gemaakt met de distributienetten, die de bekende transformatorhuisjes voeden, waar het spanningsniveau voor huiselijk gebruik geschikt wordt gemaakt.
De verbruikers die het netwerk belasten zijn niet alleen de particulieren thuis, maar ook de industrie, de spoorwegen, de elektrische tram en dergelijke. Het elektriciteitsnet zorgt ervoor dat uit alle stopcontacten 230 Volt en 50Hz komt.Jee Business School Pantograaf

Meer informatie? Reageer!
Wil je meer weten over dit onderwerp? Geef dan hieronder je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *