Reïntegreren is een ingewikkeld proces, waarbij goede, persoonlijke begeleiding essentieel is. Een goed startpunt is het nieuwe werk zien als een avontuur. Hierbij is het misschien niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren, maar wel dat de hobbels onderweg hoe dan ook positief zullen bijdragen aan de totale reiservaring. Dus, are you ready for a new adventure?

Bij J-BS hebben we ons gespecialiseerd in omscholings-, bijscholings- en reïntegratietrajecten. We kunnen mensen snel weer in het zadel krijgen, bepakken met de juiste kennis en vaardigheden, en enthousiasmeren voor hun nieuwe avontuur. Omdat zo’n traject voor iedereen anders verloopt, bieden we begeleiding op maat. Stel, iemand is altijd vrachtwagenchauffeur geweest, maar hij kan dit beroep nu niet meer uitoefenen. Een baan in de financiële wereld lijkt een mooie bestemming. In dat geval (en in veel andere gevallen) bieden wij de juiste begeleiding: we beginnen bij wat voor de cursist stap één is en gaan in zijn tempo van start. Er is veel ruimte voor individuele aandacht en we laten hem flink oefenen, zodat hij de nieuwe vaardigheden goed kan toepassen in de nieuwe beroepspraktijk. En of die praktijk nou betekent dat hij installatiemonteur, financieel medewerker of iets anders wordt op het gebied van techniek, financiën of bedrijfskunde, dat maakt voor ons niets uit.

Bij re-integratie draait het dus om persoonlijke begeleiding en een goede afstemming op de wensen en de toekomstige werkomgeving van de cursist. Dat begint met een intake, waardoor de verwachtingen duidelijk worden. Maar het begeleiden draait ook om een goede afstemming met andere betrokkenen, zoals de werkgever, het UWV en/of een reïntegratiebureau. Samen zorgen we ervoor dat mensen weer snel in het zadel komen te zitten, met de teugels in eigen handen. Met een andere bestemming dan voorheen, maar bepakt met genoeg kennis en zelfvertrouwen voor een mooi nieuw avontuur.

Graag tot ziens bij J-BS!

Het team van J-BS.

Heeft u ooit een reïntegratietraject doorlopen of doet u dat nu? Heeft u zich laten omscholen of bijscholen? En hoe is dat bevallen? Plaats vooral een opmerking; we lezen graag over uw avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *