Het gaat weer goed met de economie. De bubbel is terug! De huizenmarkt explodeert, er komen banen bij en we staan weer met zijn allen in de file. Maar dat brengt wel een probleem met zich mee… een tekort aan vakmensen.

Automonteurs, timmermannen, metselaars, loodgieters: het bedrijfsleven heeft dringend dit soort mensen nodig. De ‘ouderwetse’ vaklui. Professionals, die heus wel de nodige theorie tot zich hebben genomen maar die vooral weten hoe ze hun handen moeten gebruiken. Nederland krijgt steeds meer een kenniseconomie met hoog opgeleide werknemers.  Maar wie bouwt onze huizen dan nog? Eindigen we zo niet als een volk met twee linkerhandjes?

Nederland is een kenniseconomie aan het worden. Iedereen volgt een zo hoog mogelijke opleiding. Hoe meer diploma’s, hoe beter. Werken met je hoofd wordt hoger ingeschaald dan werken met je handen. Eigenhandig dingen maken is niet hip, het volgen van vage, hoge opleidingen wel.

Maar wie bouwt dan nog de huizen? Wie repareert onze technische installaties? Er is een grens aan het aantal managementlagen dat een bedrijf kan hebben. Ons land kent duizenden communicatiewetenschappers, maar als we niet oppassen kan straks niemand meer een kraan repareren. Dan eindigen we als een volk met twee hulpeloze, linkerhandjes.

Daarom staat het voor Jee Business School als een paal boven water: praktijk, praktijk en nog eens praktijk. Up-to-date praktijkkennis, gecombineerd met een juiste dosering theorie: dat is wat de moderne professional nodig heeft. En dat is wat Jee Business School biedt in al haar cursussen en trainingen.

Wil je meer weten over onze praktijkcursussen bij Jee Business School? Stuur dan een berichtje naar info@j-bs.nl of neem contact op met onze studieadviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *