Er waait een duurzame wind bij aannemers in Nederland: waar duurzaam bouwen en renoveren ooit slechts geschikt leek voor een kleine groep geïnteresseerden, wordt het tegenwoordig meer en meer gezien als een logische aanpak. Inmiddels is ook gebleken dat duurzaam bouwen en renoveren het beste werkt wanneer alle vaklieden van begin tot eind bij het project betrokken worden.

Elektro- en installatiemonteurs worden vaak laat in het proces betrokken bij bouw- en renovatiewerkzaamheden. Terwijl juist zo vroeg mogelijk in het proces geanticipeerd moet worden op wat zij nodig hebben om zo duurzaam mogelijk te werken. Denk bijvoorbeeld aan ventilatie, Centrale Verwarming, WTW-systemen, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, klimaatsystemen en gebouwenbeheersystemen: veel van deze zaken komen pas laat in het traject aan bod. Maar om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, is het belangrijk om nu alvast te anticiperen op wat monteurs later in het traject nodig hebben.

Naast het probleem van timing blijkt de kennis van monteurs vaak niet te zijn meegegroeid met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Dit terwijl ze daar wél behoefte aan hebben. Vanuit de bouwwereld kregen we bij J-BS regelmatig te horen dat er behoefte was aan een training op het gebied van techniek en duurzaamheid, waarbij de nieuwste technieken en concepten ruimschoots aan bod komen. Voor ons reden genoeg om deze training te ontwikkelen, wat heeft geleid tot Installatietechniek. Deze praktische training stoomt (toekomstige) elektro- en installatiemonteurs klaar op nieuwbouw en renovatieprojecten in de duurzame woningbouw. Na het volgen van onze twee technische trainingen – Installatietechniek en Onderhoud en Services – zijn installateurs uitstekend in staat om van begin tot eind bij duurzame bouw- en renovatieprojecten mee te denken.

We zijn ervan overtuigd dat cursisten door onze technische trainingen zeer goed worden voorbereid op werken in de duurzame woningbouw – de nieuwe en blijvende wind in aannemersland. Heeft u deze training gevolgd, dan horen we graag wat u ervan vond! Graag lezen we hieronder aan welk onderdeel van de training u het meeste heeft gehad. Niet alleen leuk voor ons, maar ook voor monteurs die overwegen om deze training te volgen.

We bieden de training ook in-company aan: dan komen we letterlijk “in uw bedrijf” (of op een andere locatie, als u dat wenst) om de training aan u en uw collega’s te geven. Omdat we grote waarde hechten aan persoonlijke begeleiding, helemaal tijdens deze op de praktijk gerichte trainingen, geven we deze trainingen aan maximaal 15 cursisten per groep. Bijkomend voordeel is dat we een in-company training graag aanpassen aan uw situatie, zodat u en uw collega’s er maximaal van profiteren. En natuurlijk is in-company omgerekend naar prijs per cursist een stuk goedkoper.

Bent u geïnteresseerd in deze training, dan horen we graag van u. Onze adviseur Techniek staat u graag te woord. U kunt zich ook direct inschrijven. Schrijft u zich vóór oktober in voor een van onze top-vijf-cursussen (waaronder de technische trainingen Installatietechniek en Onderhoud en Services), dan ontvangt u maar liefst 20 % korting. Op onze website staat alle informatie over deze kortingsactie.

Graat tot ziens in het nieuwe studiejaar!

Het team van J-BS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *