Een training of cursus waarvoor je de deur niet uit hoeft. Op je eigen, vertrouwde werkvloer krijg je de specifieke kennis of vaardigheden aangereikt die je nodig hebt. Dát is incompanytraining, een onderwijsvorm waar organisaties en bedrijven steeds vaker voor kiezen.

Incompanytraining is training of coaching op de werkvloer. Of, indien gewenst, op een andere, zelf gekozen locatie waar de cursisten zich op hun gemak voelen. De incompanytraining kan individueel of in groepsverband, met homogene groepen (cursisten met allemaal min of meer dezelfde functie), of heterogene groepen (mensen met uiteenlopende deskundigheid). In sommige situaties zal de werkgever kiezen voor individuele training. Dan reflecteren werknemers samen met een coach op, bijvoorbeeld, de uitvoering van de dagelijkse werktaken. Om na te denken over vragen als:

,,Waarom doe ik mijn werk op deze manier?”

,,Is dit de meest effectieve methode?’’

,,Hoe kan ik de resultaten van mijn werk meetbaar maken?’’

Voordelen

De gekozen vorm hangt af van de specifieke wensen van een bedrijf. Want de mogelijkheid van ‘onderwijs op maat’ is misschien wel het grootste voordeel van de incompanytraining. Waar anders dan op de eigen werkvloer kun je optimaal inspelen op specifieke kennisbehoefte?

Een incompanytraining heeft nog andere voordelen. Zo blijven de cursisten in de vertrouwde werkomgeving, in de buurt van hun collega’s en leidinggevenden. Soms worden die collega’s, of het management, bij de cursus betrokken. Dat is zeer bevorderlijk voor het onderlinge begrip, én voor de sfeer binnen het team.

In veel gevallen zal een incompanytraining goedkoper zijn dan andere cursussen. Bijvoorbeeld doordat je bespaart op reiskosten en reistijd van de cursisten. Maar ook doordat bepaalde informatie rechtstreeks aan een hele groep medewerkers gegeven kan worden.

Praktijkgericht

De medewerkers van Jee Business School denken tijdens de praktijkgerichte incompanytrainingen actief mee over het bedrijfskundige proces. Alles is gericht op het vinden van het juiste maatwerk om de prestaties van het personeel te verbeteren. Steeds weer vragen zij zich af: hoe geven we vorm aan de ontwikkeling van het personeel in dit specifieke bedrijf?

Afhankelijk van de behoefte kiezen de trainers voor een lang- of korter lopend traject. Soms is individuele coaching de beste oplossing. Maar ook bij het vormen van groepen kiezen ze voor een zo persoonlijk mogelijke begeleiding. De groepen zijn daarom nooit groter dan vijftien personen.

De incompanytrainingen van Jee Business School zijn er voor economische, bedrijfskundige, financiële, administratieve en technische sectoren. Van boekhouder tot monteur, voor allerlei beroepsgroepen zijn er cursussen op maat.

Benieuwd naar wat het team van Jee Business School bij ú op de werkvloer kan bieden? Neem contact op met onze studieadviseur!